Wat is een bloeddrukmeting?

Een 24-uurs bloeddrukmeting, ook wel ambulante bloeddrukmeting genoemd, geeft een goed beeld van uw bloeddruk gedurende een volledig etmaal, 24 uur lang.

Hoe wordt een bloeddrukmeting gedaan?

Het aanbrengen van de 24-uurs bloeddrukmeter is pijnloos en duurt ongeveer 15 minuten. Net zoals u gewend bent bij de huisarts krijgt u een manchet om uw arm, met daaraan gekoppeld een apparaat dat u in een tasje aan een riem om uw middel draagt. Om een goed beeld te krijgen van uw bloeddruk is het belangrijk dat u uw gewone werk en activiteiten blijft uitvoeren. Op een meegeleverd formulier (dagboek) moet u uw activiteiten, en eventuele inname van medicatie, gedurende 24 uur registreren. Na 24 uur schakelt u het apparaat zelf uit en koppelt u het af. Vervolgens levert u het apparaat weer in bij Saltro.

Hoe bereid ik me voor op een bloeddrukmeting?

  • Draag losjes zittende bovenkleding, zonder strakke mouwen.
  • Houd er rekening mee dat de meetapparatuur niet nat mag worden. Tijdens het 24 uur durende onderzoek kunt u dus niet baden, douchen of zwemmen.
  • Over het algemeen kunt u uw normale dagelijkse activiteiten blijven uitvoeren.

Hoe lang duurt het voordat de uitslag van het onderzoek bekend is?

De ambulante bloeddrukmeting vindt plaats op verzoek van uw huisarts. Saltro stuurt de uitslag naar uw huisarts, die u vervolgens informeert. De reden hiervoor is dat uw arts bekend is met uw medische geschiedenis en de uitslag juist kan interpreteren.
Kijk hier voor meer praktische informatie over
urineonderzoek, ontlastingsonderzoek, sperma-onderzoek, bloedonderzoek en fundusfotografie
.

Wat zijn de kosten van dit onderzoek?

De tarieven per onderzoek zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en uw zorgverzekeraar bepaalt welke kosten zij u vergoedt (houd rekening met uw eigen risico). We hebben een handig overzicht ontwikkeld zodat u een indicatie van de kosten kunt krijgen.
Klik hier voor meer informatie over de tarieven.

Veel gestelde vragen

Legitimatiebewijs

Wij vragen u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Saltro is namelijk als zorgaanbieder wettelijk verplicht uw Burgerservicenummer (BSN) te noteren. Uw BSN staat op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Wij verzoeken u dan ook een van deze legitimatiebewijzen mee te nemen naar een Saltro locatie.