Welkom op de
website
van Saltro

Wetswijziging medisch afval

Sinds 1 juli 2022 bent u als bedrijf of instelling binnen de zorg verplicht risico houdend medisch afval (rma afval) op te laten halen door een erkend inzamelaar. Dat betekent dat (volle) naaldcontainers, waarvan de inhoud niet gerelateerd is aan het lab van Unilabs, niet meer door Unilabs vervoerd mag worden.

Conform deze wet- en regelgeving zullen wij vanaf 1 januari 2023 geen naaldcontainers meer verstrekken en volle naaldcontainers ophalen.

LET OP: dit geldt niet voor onze zelf afnemende praktijken! Voor deze praktijken blijven wij het medisch afval ophalen zoals u gewend bent van ons.

Alternatief
Wij adviseren u naaldcontainers te bestellen bij uw medische groothandel. Voor het afvoeren van volle naaldcontainers adviseren wij u contact op te nemen met een afvalvervoerder, zoals Renewi. Zij hebben de benodigde expertise en mogelijkheden in huis om gevaarlijk afval op de juiste wijze af te voeren en te verwerken. Of dit nu op regelmatige basis is of slechts eenmalig. Zo heeft u ook direct bewijs om aan controlerende instanties te overhandigen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
U kunt ons altijd bereiken via webshop.support@unilabs.com.
Onze website wordt geregeld ge-update met actuele informatie en instructies: www.unilabs.nl

Update Monkeypox

Recentelijk zijn in Nederland enkele gevallen van Monkeypox (apenpokken) vastgesteld. Nog veel is onbekend met betrekking tot ziektelast, overdracht en risicogroepen van Monkeypox ... Lees verder

Doorlooptijden COVID-19 diagnostiek en opvragen uitslagen

We doen ons uiterste best alle aanvragen zo snel mogelijk te verwerken en de uitslagen van de COVID-19 testen zo snel mogelijk te rapporteren. Het streven is voor 12.00 uur aangeleverd, nog dezelfde dag een uitslag, maar uiterlijk binnen 24 uur na aanleveren op het laboratorium. Vanwege de grote hoeveelheid COVID-19 aanvragen die wij momenteel te verwerken krijgen, is de doorlooptijd van onze COVID-19 diagnostiek langer dan U van ons gewend bent.
Momenteel wordt Saltro vaak telefonisch benaderd om uitslagen van COVID-19 testen op te vragen. Graag willen we u vragen alleen te bellen als het langer dan 36 uur geleden is dat het materiaal bij Saltro is aangekomen en u nog geen uitslag hebt ontvangen. U kunt dan bellen met onze uitslagenlijn via 030-2361125
Maandag t/m vrijdag: 8.00-17.00 uur

Op deze manier blijft de dienstdoende arts-microbioloog te allen tijde beschikbaar voor intercollegiaal overleg. Alle aanvragers die digitaal verbonden zijn met Saltro via Edifact, ontvangen de uitslagen van de COVID-19 testen kort nadat de uitslag bekend is. Om deze reden is het niet zinvol om telefonisch contact op te nemen voor uitslagen en daarnaast kan het leiden tot verstoring van ons werkproces.

Over Saltro

Saltro is een innovatief diagnostisch kenniscentrum en onderdeel van Unilabs Nederland. U kunt bij ons terecht voor vrijwel alle vormen van diagnostiek zoals bloedonderzoek, functieonderzoeken, ECG's, echo's en longfunctiemetingen. Daarnaast begeleidt Saltro trombosedienstcliënten bij het gebruik van antistollingsmedicatie. Saltro investeert in de ontwikkeling van nieuwe technische en digitale oplossingen die u en uw behandelaar meer regie geven over uw gezondheid, ziekte en zorg om zo de zorg nóg slimmer én prettiger voor u in te richten.

Meer over Saltro
Contactgegevens van vakspecialisten en accountmanagers
Ga naar contact
Bepalingen, referentiewaarden en protocollen
Zoek uw onderzoek
PraktijklabPOCT in de huisartsenpraktijk
Naar Praktijklab
Testen op COVID-19
Naar de mogelijkheden

Maatregelen tijdens COVID-19

Voor bloedafname en het inleveren van lichaamsmaterialen kunnen patiënten alleen op afspraak terecht bij de geopende locaties van Saltro. Dit doen we om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de veiligheid van de patiënten en de medewerkers te waarborgen. Dankzij de afspraken vooraf, voorkomen we volle wachtruimtes en lange wachttijden. Patiënten kunnen een afspraak maken door te klikken op "Maak een afspraak". Wanneer een patiënt geen toegang heeft tot internet kunnen ze bellen met 030-236 11 86.

Saltro biedt coronadiagnostiek aan voor patiëntenzorg, ook in verpleeghuizen en instellingen waarmee we een overeenkomst hebben.

  • Saltro levert de sneltesten aan haar klanten om u te helpen uw medewerkers aan het werk te houden. Klik hier om de COVID-19 sneltesten te bestellen.
  • Voor de patiënt met ernstige klachten kan de huisarts zelf de test afnemen of doorverwijzen naar Saltro. Patiënten kunnen zich via de huisarts laten testen, zonder dat de kosten ten laste komen van het eigen risico. Saltro heeft hierover afspraken gemaakt met de GGD. Klik hier voor ons complete diagnostiekaanbod.
Het Corona Callcenter is maandag tot en met vrijdag te bereiken van 9.00 tot 17.00 uur via: 030-200 64 34

Belangrijke informatie voor trombosedienst cliënten

Binnenkort krijgen trombosedienst clienten een uitnodiging van de overheid voor een coronavaccinatie. Deze injectie is ook bij gebruik van bloedverdunners veilig. Wel moet de INR kleiner dan 3,5 zijn. Het is daarom belangrijk dat clienten de datum waarop ze het vaccin krijgen zo spoedig mogelijk aan de trombosedienst van Saltro doorgeven.
Dit kan op de volgende manieren:
Aan de medewerker van de trombosedienst tijdens de controle van de INR waarde
Telefonisch: 030-2887000
Per mail: TDALG@saltro.nl

Nieuws

21 december 2021Onderzoek naar effecten online patient portaalOnline patiënt portaal heeft meer effect als het aangepaste informatie laat zien per doelgroep
Saltro, een onderdeel van Unilabs, investeert al jaren in wetenschappelijk onderzoek rondom het delen van digitale uitslagen aan patiënten en welke effecten dat heeft. Deze week is een nieuw artikel gepubliceerd door onze PhD kandi...
Bekijk het hele artikel
10 december 2021UNILABS overgenomen door het Deense A.P. Moller holdingUnilabs, de toonaangevende Europese aanbieder van diagnostiekdiensten en eigenaar van Saltro, is overgenomen door A.P. Moller Holding, opgericht en geleid door de familie Maersk. De meerderheidsaandeelhouder van Unilabs, A...
Bekijk het hele artikel
22 november 2021Later als ik groot ben word ik lab analistIn de nieuwste aflevering van 'Later als ik Groot ben' staat Roald (12) centraal. Hij wil graag lab analist worden en kwam samen met presentator Rein van Duivenboden bij Saltro op bezoek om te ontdekken wat dit m...
Bekijk het hele artikel
8 november 2021Help mee de behandeling van blaasontsteking te verbeterenHuisartspraktijken kunnen nog aansluiten Saltro is in samenwerking met een het UMC Utrecht een geneesmiddelenonderzoek naar de behandeling van urineweginfecties bij vrouwen gestart. Deze studie
wordt...
Bekijk het hele artikel

Meer informatie over het HudsonLab - hoogvolumelaboratorium COVID-19 PCR testen