Gynaecologische echo

ETVA
U bent naar Saltro doorverwezen voor een gynaecologische echo. Dit is een onderzoek waarbij met geluidsgolven de de baarmoeder en de eierstokken op een scherm in beeld worden gebracht.

Algemene informatie

Hoe verloopt het onderzoek.
Voor het onderzoek begint, legt de echografist uit hoe het onderzoek gaat. De echografist brengt een dunne echo transducer in de vagina. Op deze manier is het mogelijk om zeer gedetailleerde opnamen te maken van de baarmoeder en eierstokken.

Wanneer krijg ik de uitslag van het echo onderzoek?
Nadat een gynaecoloog het echo onderzoek heeft beoordeeld, stuurt Saltro de uitslag naar uw huisarts. U kunt met de huisarts contact opnemen om de uitslag te bespreken. Drie werkdagen na het onderzoek heeft de huisarts de uitslag binnen.

Hoe bereid ik me voor op het echo-onderzoek?
Zorg ervoor dat de blaas voor het onderzoek leeg is. Een volle blaas kan de beeldvorming beïnvloeden. Voor een zo optimaal en rustig verloop van het onderzoek adviseren wij kinderen niet mee te nemen.

Wat neem ik mee naar het echo onderzoek?
Aanvraagformulier van de huisarts
Eventuele uitnodigingsbrief van Saltro
Identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
Zorgverzekeringspas

Afspraak

U kunt een afspraak maken voor een gynaecologische echo via het afsprakenbureau van Saltro, via telefoonnummer 030 236 11 24. Onze openingstijden en locaties vindt u hier.

Vragen

Wanneer u nog vragen heeft, kunt u deze tijdens het onderzoek stellen aan de Saltro-medewerker. Ook kunt u hiervoor contact opnemen met Saltro via telefoonnummer 030 236 11 36 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur) of per e-mail:saltro@saltro.nl.

Informatie over de tarieven

In de tarieventool vindt u de tarieven van onze onderzoeken. Op het aanvraagformulier heeft uw arts aangegeven welke bepalingen hij door Saltro wil laten uitvoeren. U kunt zoeken op de naam of de code van de bepaling. Klik vervolgens op de + en het tarief wordt in het kostenoverzicht gezet en automatisch opgeteld. Zo heeft u een indicatie van de kosten die in rekening worden gebracht.

Bekijk de tarieven