Datum
22 oktober 2019

Saltro waarschuwt voor nep-verpleegkundigen

Ouderen in Utrecht zijn afgelopen week slachtoffer geworden van een nieuwe brutale babbeltruc. De daders deden zich voor als bloedprikkende verpleegkundigen. Zij namen daadwerkelijk bloed af, maar waren in werkelijkheid uit op bankpassen en geld van de bewoner.

In twee gevallen stalen zij een pinpas en contanten. Volgens de politie waren de daders gekleed in burgerkleding en hadden zij geen legitimatiebewijs bij zich. Medewerkers van Saltro komen regelmatig bij patiënten thuis om bloed te prikken. Deze mensen kunnen niet zelf naar een priklocatie en zijn in veel gevallen kwetsbaar. Saltro komt alleen langs op verzoek van de huisarts of als de cliënt aangesloten is bij de trombosedienst van Saltro.

Saltro drukt mensen op het hart goed op te letten als er iemand aan de deur komt om bloed te prikken. Woordvoerder Wim Knol: “Onze medewerkers zijn te herkennen aan de blauw-witte jas met Saltro logo en dragen altijd een naambadge met medewerkersnummer. De huisbezoeken worden op maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur uitgevoerd. Wij prikken niet ’s avonds en in het weekend. In geval van twijfel kunnen mensen contact opnemen met ons Zorginformatiecentrum via telefoonnummer 030-2361136.”
Hart van Nederland