Datum
15 maart 2023

Vernieuwde zelfafnamesets voor patiënten

Met de overgang naar één Unilabs organisatie introduceren we vanaf April de nieuwe Unilabs zelfafnamesets voor patiënten.

Van Saltro/SHO naar Unilabs.
Op dit moment hebben we verschillende zelfafnamesets voor onze SHO en Saltro klanten. Omdat we samen één Unilabs zijn gaan we over op uniforme sets voor al onze aanvragers en patiënten. Het meest opvallende verschil aan de nieuwe zelfafnamesets is dan ook de aangepaste uitstraling. Daarnaast is elke instructie op inhoudelijk niveau kritisch bekeken en waar nodig aangepast. Voor enkele sets is gekozen voor een ander medium dan u nu van ons gewend bent.

Vanaf medio Mei nieuw medium voor de onderzoeken naar SOA
Voor zowel het onderzoek SOA bij vrouwen als SOA bij mannen zullen we medio mei nieuwe zelfafnamesets introduceren. Dit heeft te maken met wisseling van medium. We zullen u hier te zijner tijd goed over informeren.

Gefaseerde overgang
Hoewel we het liefst in één keer alles zouden willen over zetten hebben we te maken met bestaande voorraad. Dit betekent dat enkele sets iets langer in de huidige vorm worden uitgeleverd. Uw bestaande voorraad kunt u in de meeste gevallen gewoon opmaken. Hieronder vindt u een downloadlink met indicaties vanaf wanneer u welke set in de nieuwe vorm kunt verwachten en per wanneer we een eventuele oude set niet meer in ontvangst nemen.

Helderheid voor uw patiënt

Vanaf medio April geeft u uw patiënten een Unilabs zelfafnameset. Deze moet in veel gevallen nog worden ingeleverd bij een Saltro of SHO locatie. We snappen dat dit verwarrend is en doen ons best zo snel als mogelijk onze locaties om te zetten naar Unilabs. Tijdens deze overgangsfase is er een folder voor patiënten beschikbaar waarin we uitleggen wie we zijn en hoe ze ons kunnen vinden. Deze folder kunt u bestellen via de reguliere bestelprocedure voor materialen.

Vragen of opmerkingen?
Neem dan contact op met onze productmanager Ilona kleijweg
ilona.kleijweg@unilabs.com