Datum
7 november 2018

Tech, gadgets en diagnostiek

We weten het allemaal: er gebeurt veel op het gebied van tech & gadgets en veel óók branchevreemde organisaties duiken in de mogelijkheden die de zorg kan helpen te moderniseren en natuurlijk ook om marktaandeel te claimen en dus geld te verdienen...

Voorbeelden

Amazon is heel wat van plan als het gaat om investeren in (eigen) zorg én is als geen ander in staat de logistiek van bijvoorbeeld medicatie optimaal aan te kunnen bieden. Apple
wil al onze bewegingen bijhouden en weten hoe we slapen om mogelijk eHealth-toepassingen te ontwikkelen waarmee zij zelfregie voor de patiënt kunnen stimuleren. Google fungeert voor veel mensen al als “Dr. Google” en wordt door veel mensen als eerst geraadpleegd bij pijntjes en klachten. We weten dat zij al een tijd experimenteren met vernieuwende vormen van diagnostiek.

Dichterbij dan we denken

Sommige pilots lijken ver van ons bed of misschien zelfs onhaalbare maar prachtige dromen. Toch is er gelukkig ook een aantal innovaties die daadwerkelijk worden ontwikkeld en worden onderzocht. Een tijd geleden konden we allemaal lezen dat Google onderzocht of het mogelijk is via een lens de suikerspiegel van mensen met diabetes te meten. Zo verscheen laatst een artikel over een studie over een vergelijkbare lens en dat ziet er zeer veelbelovend uit.

Tech, gadgets en disruptieve maar serieuze diagnostiek

Bij Saltro zijn wij dagelijks bezig met het scannen van gebeurtenissen in de zorg en buiten onze branche. Wij kijken nieuwsgierig naar trends en ontwikkelingen ook als ze soms alleen nog lijken op een mooie ambitie. Wij willen weten wat er speelt om te onderzoeken waar kansen liggen. Ons doel is om toekomstbestendige diagnostiek te ontwikkelen waarmee betrouwbare diagnostiek en kwalitatieve zorg dichter bij de patiënt kunnen brengen.

Persoonsgerichte zorg

We willen de zorgvrager in staat stellen zelf regie te nemen over zijn gezondheid, ziekte en zorg. Bij voorkeur maken we zorg thuis mogelijk, is de huisarts in de buurt voor eventuele begeleiding en hoeft een patiënt alleen naar het ziekenhuis wanneer dat echt niet anders kan.

Innovatie bij Saltro

Dat klinkt veelbelovend hè? Een paar concrete voorbeelden van waar Saltro mee bezig is, is gerichte data-analyse om tot Clinical Descision Support te komen. Dat wil zeggen dat we op basis van slimme algoritmes en het profiel van de aanvrager uitslagen kunnen voorzien van extra duiding. Daarnaast proberen we nieuwe, kwalitatieve zelftests te ontwikkelen om Saltro Directlab uit te breiden. En zo hebben we nog wel wat plannen.

Contact

Heeft u ideeën over de zorg van morgen? Wij zijn erg benieuwd en gaan hierover graag met u in gesprek!

Neem contact op drs. Tjin Njo - Arts klinische chemie of dr. Maarten Kok - Klinisch chemicus.