Gezondheidslab

We brengen zorg dichterbij met het Gezondheidslab.

In het GezondheidsLab vernieuwen wij de zorg en brengen we de zorg dichterbij u. Hier werken huisartsen, laboranten, medisch specialisten en andere zorgprofessionals intensief samen om snel tot heldere onderzoeksresultaten te komen en de patiënt te voorzien van persoonlijk (zorg)advies.

Dankzij dit samenwerkingsverband zijn alle betrokken zorgprofessionals op de hoogte van de gezondheidsstatus van de patiënt waardoor er onderling snel geschakeld kan worden en dubbele diagnostiek en/of onnodige doorverwijzingen zo veel mogelijk wordt voorkomen. Dit zorgt er mede voor dat de patiënt een vlekkeloze dienstverlening ervaart én maakt het werk van de behandelaars een stuk efficiënter.

GezondheidsLab is een initiatief dat invulling geeft aan het vernieuwen van de zorg. Het concept is gebaseerd op een intensieve samenwerking tussen Saltro, als partner op het gebied van diagnostiek, Huisartsen Utrecht Stad (HUS) en ziekenhuizen in de regio, waaronder het Diakonessenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis.

Voor de huisarts

GezondheidsLab ondersteunt u als eerstelijns zorgprofessional uw werkzaamheden efficiënt in te richten en optimaal invulling te geven aan uw taken. Dankzij de dienstverleningen die het GezondheidsLab aanbiedt, bent u beter in staat uw rol als poortwachter te vertolken, substitutie vorm te geven én om samen met de patiënt in gesprek te gaan over gezondheid, ziekte en behandelopties. Klik hier voor meer informatie.

Geen wachttijden | Gespecialiseerde zorg | Snel uitslagen en persoonlijk advies

Met een verwijzing van uw huisarts kunt u bij ons terecht voor alle medische onderzoeken.

  • U wordt dichtbij huis, snel geholpen in een prettige omgeving
  • Uw onderzoeken verlopen zo efficiënt mogelijk
  • U wordt goed te geinformeerd over uw gezondheid in begrijpelijke taal zodat u precies weet waar u aan toe bent
  • Zodat u goede, weloverwogen beslissingen kunt nemen over de zorg die u nodig heeft.

Uw huisarts ontvangt snel, vaak al binnen 24 uur, de uitslag van uw onderzoek zodat u snel duidelijkheid heeft. Nadat de uitslag bekend is kunt u samen met uw arts bepalen welke behandeling het best bij u past.