Medische microbiologie

Alle medisch microbiologische diagnostiek voor de eerste lijn kan bij Saltro aangevraagd worden, voor een deel van de diagnostiek werken we samen met gekwalificeerde partners in het bijzonder de afdeling medische microbiologie van het UMC Utrecht.

Adviezen over profylaxe en behandeling van verschillende infectieziekten binnen de eerste lijn kunt u vinden in het antibioticabeleid van Saltro. 

Let op: De weergave van het antibioticabeleid Saltro is het beste als u gebruik maakt van de webbrowers: Chrome, Firefox of Edge.

Afnamemateriaal

U kunt gratis afnamematerialen bestellen. U kunt inloggen door op de knop 'Inloggen' rechts bovenaan deze pagina te klikken. Klikt u nogmaals op de inlogknop dan verschijnt een lijst met bestelformulieren.

Voor instructie voor het afnemen van patiëntmateriaal kunt u onze afnamematerialenkaart raadplegen.

Afnamematerialenkaart

Zelfafnamesets patiënten

Saltro biedt 6 verschillende zelfafnamesets voor patiënten aan. Met deze set kan de patiënt de afname, zelf, thuis uitvoeren. De zelfafnamesets zijn gratis te bestellen via het bestelformulier. Meet weten over de zelfafname sets? Ga dan naar onze pagina over
zelfafnamesets.

Toelichting op uitslagen

Bij een aantal onderzoeken worden de resultaten voorzien van een conclusief of advies. Dit geldt voor alle infectieserologie en voor een aantal microbiologische onderzoeken. Nadere toelichting vindt u bij sommige onderzoeken in het overzicht van medisch microbiologische bepalingen.

Intercollegiaal overleg

Voor intercollegiaal overleg kunt u, 24 uur per dag, contact opnemen met één van onze medische microbiologen via 030-236 11 00 (optie 1).

Zij beantwoorden graag uw vragen over uitslagen, referentiewaarden of behandeling.

Contactinformatie

Neem contact op met een van onze vakspecialisten

Ga naar contactgegevens