Zelfafnamesets voor patiënten

Saltro biedt 7 verschillende zelfafnamesets voor patiënten aan. Met deze set kan de patiënt de afname, zelf, thuis uitvoeren.

Wat zit er in een zelfafnameset?

De zelfafnamesets bevatten alles wat uw patiënt nodig heeft voor een goede afname; een makkelijke en duidelijke instructie, het afname materiaal en een safetybag. Na de afname levert uw patiënt het materiaal op afspraak in bij één van onze Saltro locaties.

Welke zelfafnamesets zijn er beschikbaar en hoe zijn ze te herkennen?

Er zijn 7 zelfafnamesets beschikbaar die te herkennen zijn aan de sluitsticker.

De urine zelfafnameset is niet meegenomen in de nieuwe vorm zelfafnamesets en is beschikbaar in de oude stijl. Een vernieuwde afnameset urine volgt binnenkort.

Bestemd voor gebruik door de patiënt.

De afnamesets zijn bedoeld voor een afname door de patiënt zelf en niet voor gebruik op de praktijk. Indien de afname op de praktijk plaats vindt verzoeken wij u de bestaande losse materialen te gebruiken. Voor de onderzoeken; semen, iFobt en ontlasting zijn alleen nog zelfafnamesets beschikbaar.

Zelfafnamesets bestellen.

De zelfafnamesets zijn, net zoals bijvoorbeeld de aanvraagformulieren, te bestellen via de inlog rechtsboven op saltro.nl. Nadat u m.b.v. uw artsencode heeft ingelogd kiest u voor materiaal bestellen en plaatst u uw bestelling.

Veel gestelde vragen

Een zelfafname onderzoek kunt u op dezelfde manier aanvragen als een afname op de praktijk.
Nee er zijn geen extra kosten verbonden aan een onderzoek doormiddel van een zelfafname.
Voor de onderzoeken; ontlasting, bloed in ontlasting en sperma zijn alleen zelfafnamesets beschikbaar. Als de zelfafname niet is gelukt geeft de aanvrager een hele nieuwe set mee aan de patiënt. Voor de overige onderzoeken: vaginaal soa, vaginaal bacterieel en luchtwegen is materiaal nog wel los te bestellen.
Het aanvraagformulier kunt u in het vak aan de achterzijde van de safetybag stoppen.
Voor het inleveren van een zelfafname hoeft u geen afspraak te maken. Als de patiënt ook nog bloed moet laten afnemen dan maakt de patiënt een afspraak voor bloedafname. De patiënt levert het materiaal tijdens de bloedafname afspraak in. Het MMB-materiaal moet met bijbehorend aanvraagformulier ingeleverd worden anders kan er geen diagnostiek plaatsvinden.
Nee, er zijn geen instructie video’s beschikbaar.

Is uw vraag niet beantwoord? Neemt contact op met één van onze accountmanagers.