Datum
29 juli 2020

Vanaf 3 augustus een afspraak maken voor bloedafname

Vanaf 3 augustus kunnen patiënten voor bloedafname en het inleveren van lichaamsmaterialen alleen op afspraak bij de geopende afnamelocaties terecht. Dit doen we om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de continuïteit van onze zorg te waarborgen. Dankzij de afspraken vooraf voorkomen we volle wachtruimtes en lange wachttijden. Patiënten kunnen online een afspraak maken of,wanneer iemand geen toegang heeft tot internet, bellen met 030-236 11 86.

De eerste tijd zullen naar verwachting nog regelmatig mensen binnenlopen bij de afnamelocaties, die niet vooraf een afspraak hebben gemaakt. Ook zij worden geholpen, maar als het druk is moeten zij wel even geduld hebben, want mensen mét een afspraak gaan voor. Op alle afnamelocaties is een Saltro-medewerker aanwezig om de zaken in goede banen te leiden.

Heeft de patiënt verkoudheidsklachten, hoesten, kortademigheid of koorts?

Patiënten met bovengenoemde klachten kunnen voor bloedafname niet terecht bij de afnamelocaties van Saltro, maar uitsluitend bij een speciale Saltro locatie in Bilthoven. (Plutolaan 1).

Afspraak maken

Wat moet de patiënt meenemen?

  • Het aanvraagformulier van uw arts of het patiëntbericht van ZorgDomein.
  • Wij vragen altijd om een geldig legitimatiebewijs. Saltro is als zorgaanbieder wettelijk verplicht uw Burgerservicenummer (BSN) te noteren. Uw BSN staat op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Wij verzoeken dan ook een van deze legitimatiebewijzen mee te nemen naar een Saltro-locatie, plus de pas van de zorgverzekeraar.
  • Het inleveren van lichaamsmaterialen (zoals urine, feces) is mogelijk op élke bloedafname locatie van Saltro. Het inleveren van sperma voor fertiliteitsonderzoek is alleen mogelijk op de hoofdlocatie van Saltro, Mississippidreef 83 te Utrecht.

Functieonderzoek

Voor functieonderzoeken zoals een fundusfoto, echografie of eventrecording kan een afspraak gemaakt worden wanneer de patiënt een uitnodigingsbrief van Saltro heeft ontvangen door te bellen naar het afsprakenbureau via het telefoonnummer is 030-236 11 24.

Afspraak maken