Informatie over het maken van een afspraak

Click here to go to the English version of this page

Alleen op afspraak

Voor bloedafname kunt u alleen op afspraak terecht bij de geopende locaties van Saltro. Dankzij de afspraken vooraf, voorkomen we volle wachtruimtes en lange wachttijden. U kunt een afspraak maken door te klikken op "Maak hier uw afspraak".
Per maandag 23 mei 2022 is het bij Saltro niet meer noodzakelijk om een afspraak te maken voor patiënten voor het inleveren van urine &ontlasting en het inleveren van eventrecorders & 24u bloeddrukmeters. Hiervoor kunt u terecht tijdens openingstijden op een van de locaties.

Wij verzoeken u tijdens de afspraak bij Saltro een mondkapje te dragen.

Let op:
Door toenemende drukte lopen de wachtijden bij ons klant contact centrum helaas erg op. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk te woord te staan. Om u sneller van dienst te zijn kunt u online een afspraak maken. Excuses voor het ongemak!

Maak hier uw afspraak

Lukt het niet om via de website een afspraak te maken?

Maak gebruik van de browsers Chrome of Firefox.
Maak een afspraak via uw mobiele telefoon of tablet.
Of neem contact op met ons Zorginformatiecentrum via 030-236 11 86bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.
Voor een afspraak voor een functie onderzoek zoals een fundus foto, ecg of echo kunt u bellen met ons afsprakenbureau (dit kan nog niet online) 030-2361124

Wat neemt u mee?
Het uitgeprinte patiëntbericht van ZorgDomein of het aanvraagformulier van de arts.
Kom alstublieft op tijd, maar niet te vroeg. U kunt maximaal 5 minuten voor de geplande tijd in de wachtkamer plaatsnemen.
Wij vragen u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Saltro is als zorgaanbieder wettelijk verplicht uw Burgerservicenummer (BSN) te noteren. Uw BSN staat op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Wij verzoeken u dan ook en van deze legitimatiebewijzen mee te nemen naar een Saltro-locatie, plus de pas van uw zorgverzekeraar.
Voor Trombosedienst cliënten is het voldoende om het pasje of de doseerkalender mee te nemen.

Let op:
Wanneer er bij meer dan 1 persoon een onderzoek moet plaatsvinden, wijzig dan het aantal personen in het blauwe vak bij "selecteer een onderzoek". U kunt voor maximaal 2 personen tegelijk een afspraak maken.

Heeft u verkoudheidsklachten of koorts of bent u kortademig?
Bij klachten die passen bij Corona is het advies van het RIVM en de Overheid om thuis te blijven en u te laten testen op het coronavirus. Is de arts van mening dat er bloedafname moet plaatsvinden dan kunt u aan de arts vragen om een huisbezoek aan te vragen bij Saltro.

Lichaamsmaterialen en sperma

Het inleveren van lichaamsmaterialen (zoals urine, feces) is mogelijk op alle afnamelocaties van Saltro. Het inleveren van sperma is alleen mogelijk op de hoofdlocatie van Saltro, Mississippidreef 83 te Utrecht.

Functieonderzoek

Voor functieonderzoeken zoals een fundusfoto, echografie of eventrecording verandert er niets. Na ontvangst van de uitnodigingsbrief van Saltro kunt u telefonisch een afspraak maken via het afsprakenbureau van Saltro: 030-236 11 24.

Veelgestelde vragen

We werken op afspraak om lange wachtrijen en volle wachtruimtes te voorkomen. Alleen op deze manier kunnen we de anderhalvemeter-richtlijnen hanteren.
Wellicht is de afspraakbevestiging in uw ongewenste e-mail terecht gekomen. Gebruikt u een zakelijk e-mailadres? Dan kan het ook zijn dat de bevestiging is tegengehouden door de firewall van de mailserver van de organisatie.
De afsprakenmodule werkt niet met de browser Explorer. U kunt in plaats hiervan beter gebruik maken van de browsers Chrome of Firefox.Of maak de afspraak via uw mobiele telefoon of tablet.
U kunt uw afspraak annuleren of verzetten door op de link in de bevestingsmail te klikken. Deze heeft u op uw e-mailadres ontvangen nadat u de afspraak heeft gemaakt.
U kunt dan een afspraak maken voor "Bloedafname en/of inleveren materiaal (urine, ontlasting)". Tijdens deze afspraak kunt u dan het lichaamsmateriaal inleveren.
Ik moet alleen urine/ontlasting inleveren. Moet ik hiervoor een afspraak maken? Nee, hiervoor kunt u terecht tijdens openingstijden op een van de locaties.
Nee, u kunt alleen terecht wanneer u een afspraak heeft gemaakt. Dat kan eenvoudig via de knop "Maak hier uw afspraak".
Voor functieonderzoeken zoals een fundusfoto, echografie of eventrecording kunt u een afspraak maken wanneer u een uitnodigingsbrief van Saltro heeft ontvangen. U kunt dan contact opnemen met het afsprakenbureau via het telefoonnummer is 030-236 11 24.
Ik moet als cliënt van de trombosedienst regelmatig bloedonderzoek laten doen. Moet ik elke keer een afspraak maken?
Ja, helaas moet u elke keer een aparte afspraak maken. U kunt namelijk tussen twee afspraken klachten ontwikkelen zoals verkoudheidsklachten, hoesten, kortademigheid of koorts. Dan kunt u niet bij een bloedafname locatie van Saltro terecht. Daarbij bepaald de doseer adviseur wanneer uw INR gecontrolleerd moet worden.
Nee, hier zijn geen speciale tijden voor. U kunt zelf de tijd bepalen wanneer u een afspraak maakt.
Om de verspreiding van coronavirus te voorkomen en de continuïteit van onze zorg te waarborgen heeft Saltro een aantal aanvullende maatregelen genomen om de basiszorg op orde te houden. Saltro volgt de richtlijnen van het RIVM. Onze medewerkers dragen een mondmasker of maken gebruik van een spatscherm voor uw veiligheid en hebben we locaties aangepast. Daarnaast werken we alleen nog op afspraak om drukke wachtruimtes en rijen te voorkomen. Het is verplicht een mondkapje te dragen.