Informatie over het maken van een afspraak

Click here to go to the English version of this page

Alleen op afspraak

Bloedafname en het inleverenvan sperma voor onderzoek gaat alleen op afspraak op één van onze geopende locaties. U kunt hier uw online afspraak maken. Komt u er online niet uit? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken door te bellen naar 030 236 11 86.
Let op; de wachttijden kunnen telefonisch langer zijn dan wanneer u online een afspraak maakt.

Voor het inleveren van urine, ontlasting en meetapparatuur hoeft u geen afspraak te maken. Dit kan ingeleverd worden op een van onze geopende locaties binnen de openingstijden.
Kweek kunt u inleveren in een gesloten Safetybag met bijgesloten het aanvraagformulier.

Saltro doet er alles aan om de noodzakelijke diagnostiek door te laten gaan en zorg te dragen voor een veilige omgeving voor patienten, zorgaanvragers en onze medewerkers.

Maak hier uw afspraak

Lukt het niet om via de website een afspraak te maken?

Maak gebruik van de browsers Chrome of Firefox.
Maak een afspraak via uw mobiele telefoon of tablet.
Of neem contact op met ons Zorginformatiecentrum via 030-236 11 86bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.
Voor een afspraak voor een functie onderzoek zoals een fundus foto, ecg of echo kunt u bellen met ons afsprakenbureau (dit kan nog niet online) 030-2361124

Wat neemt u mee?
Het uitgeprinte patiëntbericht van ZorgDomein of het aanvraagformulier van de arts.
Kom alstublieft op tijd, maar niet te vroeg. U kunt maximaal 5 minuten voor de geplande tijd in de wachtkamer plaatsnemen.
Wij vragen u altijd om een geldig legitimatiebewijs. Saltro is als zorgaanbieder wettelijk verplicht uw Burgerservicenummer (BSN) te noteren. Uw BSN staat op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Wij verzoeken u dan ook en van deze legitimatiebewijzen mee te nemen naar een Saltro-locatie, plus de pas van uw zorgverzekeraar.
Voor Trombosedienst cliënten is het voldoende om het pasje of de doseerkalender mee te nemen.

Let op:
Wanneer er bij meer dan 1 persoon een onderzoek moet plaatsvinden, wijzig dan het aantal personen in het blauwe vak bij "selecteer een onderzoek". U kunt voor maximaal 2 personen tegelijk een afspraak maken.

Lichaamsmaterialen en sperma

Het inleveren van lichaamsmaterialen (zoals urine, feces) is mogelijk op alle afnamelocaties van Saltro. Het inleveren van sperma is alleen mogelijk op de hoofdlocatie van Saltro, Mississippidreef 83 te Utrecht.

Functieonderzoek

Voor functieonderzoeken zoals een fundusfoto, echografie of eventrecording verandert er niets. Na ontvangst van de uitnodigingsbrief van Saltro kunt u telefonisch een afspraak maken via het afsprakenbureau van Saltro: 030-236 11 24.

Afgelopen week zijn we overgegaan naar een nieuw planningsysteem. Hierdoor zijn onze telefonische wachttijden langer voor het inplannen van een functieonderzoek dan dat u van ons mag verwachten. We doen ons best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan. Excuses voor het ongemak!

Veelgestelde vragen

We werken op afspraak om lange wachtrijen en volle wachtruimtes te voorkomen.
Wellicht is de afspraakbevestiging in uw ongewenste e-mail terecht gekomen. Gebruikt u een zakelijk e-mailadres? Dan kan het ook zijn dat de bevestiging is tegengehouden door de firewall van de mailserver van de organisatie.
De afsprakenmodule werkt niet met de browser Explorer. U kunt in plaats hiervan beter gebruik maken van de browsers Chrome of Firefox.Of maak de afspraak via uw mobiele telefoon of tablet.
U kunt uw afspraak annuleren of verzetten door op de link in de bevestingsmail te klikken. Deze heeft u op uw e-mailadres ontvangen nadat u de afspraak heeft gemaakt.
U kunt dan een afspraak maken voor "Bloedafname en/of inleveren materiaal (urine, ontlasting)". Tijdens deze afspraak kunt u dan het lichaamsmateriaal inleveren.
Ik moet alleen urine/ontlasting inleveren. Moet ik hiervoor een afspraak maken? Nee, hiervoor kunt u terecht tijdens openingstijden op een van de locaties.
Alleen op enkele locaties in Almere kunt u zonder afspraak terecht. Deze locaties zijn benoemd als vrije inloop locaties. Op onze andere locaties kunt u alleen terecht wanneer u een afspraak heeft gemaakt. Dat kan eenvoudig via de knop "Maak hier uw afspraak".
Voor functieonderzoeken zoals een fundusfoto, echografie of eventrecording kunt u een afspraak maken wanneer u een uitnodigingsbrief van Saltro heeft ontvangen. U kunt dan contact opnemen met het afsprakenbureau via het telefoonnummer is 030-236 11 24.
Ik moet als cliënt van de trombosedienst regelmatig bloedonderzoek laten doen. Moet ik elke keer een afspraak maken?
Ja, helaas moet u elke keer een aparte afspraak maken. U kunt namelijk tussen twee afspraken klachten ontwikkelen zoals verkoudheidsklachten, hoesten, kortademigheid of koorts. Dan kunt u niet bij een bloedafname locatie van Saltro terecht. Daarbij bepaald de doseer adviseur wanneer uw INR gecontrolleerd moet worden.
Nee, hier zijn geen speciale tijden voor. U kunt zelf de tijd bepalen wanneer u een afspraak maakt.