Datum
10 maart 2021

SHO Groep treedt toe tot Unilabs Nederland

Velp - Vanaf 5 maart maakt de SHO Groep officieel deel uit van Unilabs Nederland, onderdeel van de Unilabs Group, toonaangevend Europees leverancier van diagnostische diensten. In navolging van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaf deze week ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) groen licht voor de overname. Eerder traden de diagnostische centra Medlon in Enschede en Saltro in Utrecht al toe tot Unilabs.

Krachtenbundeling

Wil de Vries, CEO a.i. van SHO is blij met de overname. “De krachtenbundeling met Unilabs maakt een eind aan de onzekerheid en garandeert de continuïteit van de organisatie, zowel voor de medewerkers van het laboratorium als voor de zorgprofessionals die gebruik maken van onze diensten. Zij kunnen op ons blijven rekenen. Als onderdeel van de internationale netwerkorganisatie kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Innovatie staat hoog in het vaandel bij Unilabs.”

De toetreding tot de internationale diagnostische groep is ingegeven door de noodzaak om te anticiperen op de ontwikkelingen in de zorg in Nederland. Door de marktwerking staan de tarieven die zorgverzekeraars bereid zijn te betalen voor diagnostiek onder druk, waardoor veel zelfstandige diagnostische centra moeite hebben, om de kwaliteit van de dienstverlening op peil te houden en onvoldoende middelen hebben om te investeren in gewenste vernieuwingen.

Opschaling

De opschaling biedt SHO kansen om samen met de zusterlaboratoria van Unilabs in binnen- en buitenland en de bestaande samenwerkingspartners te innoveren en de servicegerichte ondersteuning van de aanvragers met integrale diagnostiek uit te breiden en te optimaliseren. Te denken valt aan verdere digitalisering van werkprocessen en gegevensuitwisseling, zoals het Uitslagenportaal, waarmee zorgprofessionals direct inzage hebben in de resultaten van aangevraagd laboratoriumonderzoek.

Tevens kan SHO een beroep doen op de faciliteiten van Medlon en Saltro, waaronder Hudsonlab, het fonkelnieuwe pandemielaboratorium in Utrecht, waar 30.000 PCR-per dag kunnen worden geanalyseerd.

Op korte termijn zal er voor de aanvragers en samenwerkingspartners in de regio’s Twente, Vechtdal en Gelderland weinig veranderen door de toetreding van SHO tot Unilabs. De lokale smaak blijft gewaarborgd binnen het Unilabs-netwerk. Uiteraard gaan de nieuwe partners op zoek naar synergie om de slagvaardigheid te vergroten.

Over Unilabs Nederland

SHO is naast Medlon en Saltro het derde laboratorium in Nederland dat is overgenomen door de internationale groep. Samen vormen zij Unilabs Nederland. Er werken ongeveer 1500 mensen op locaties Enschede, Almelo, Hardenberg, Velp en Utrecht.

Mediacontact

Neem contact op met Wim Knol, corporate communicatieadviseur van Saltro.