PERSBERICHT
Unilabs overgenomen door het Deense A.P. Moller Holding

Genève, 3 december 2021:
Unilabs, de toonaangevende Europese aanbieder van diagnostiekdiensten, is overgenomen door A.P. Moller Holding, opgericht en geleid door de familie Maersk. De meerderheidsaandeelhouder van Unilabs, Apax Partners, heeft de overeenkomst goedgekeurd en ondertekend. De verwachting is dat de deal in de komende maanden wordt afgerond.

“In de afgelopen jaren hebben we bij Unilabs een krachtige Care Big-cultuur opgebouwd, waarin mensen trots en vreugde voelen om het verschil te maken, door toonaangevend te zijn in digitale laboratorium-, pathologie- en radiologiediagnostiek-diensten. Deze cultuur is het “geheime recept” achter onze sterke financiële prestaties, waardoor we tot de top van de markt voor medische diagnostiek zijn gaan behoren. We zijn verheugd om deel uit te gaan maken van A.P. Moller, dat een uitstekende mondiale reputatie en een geweldige cultuur heeft, alsmede een langetermijnperspectief dat kenmerkend is voor een familiebedrijf. We hebben dus een perfecte match gevonden voor ons bedrijf,” aldus Michiel Boehmer, CEO van Unilabs. “Ik wil mijn dank uitspreken aan Apax, dat sinds 2007 deel heeft uitgemaakt van onze reis – Apax heeft onze strategie ondersteund, ons geholpen uit te groeien tot de internationale koploper op diagnostiekgebied die we vandaag de dag zijn, en ons in ‘poleposition’ gezet voor de volgende fase.”

“Unilabs sluit goed aan bij de doelstellingen en opvattingen van onze Groep wat betreft het uitvoeren van lokale bedrijfsactiviteiten die een hoge mate van automatisering en lokale logistiek vereisen in verschillende regio's,” aldus Robert M. Uggla, CEO van A.P. Moller Holding. “We zijn diep onder de indruk van Unilabs’ expertise op het gebied van testen, pathologie en radiologie. We zien mogelijkheden om de activiteiten van het bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten, en daarmee belangrijke en directe oplossingen te bieden voor landen die beperkte toegang hebben tot essentiële gezondheidszorgoplossingen, zoals diensten op het gebied van teleradiologie.”

“We zijn ervan overtuigd dat Unilabs een belangrijke oplossing biedt voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van de gezondheidszorg, die veel verder gaat dan de huidige pandemie,” aldus Jan T. Nielsen, CIO, A.P. Moller Holding. “Toegespitste, specialistische kennis, schaalgrootte in de sector, en state-of-the-art processen zijn cruciale succesfactoren om een betrouwbare partner voor zorgaanbieders te worden. A.P. Moller Holding zal blijven investeren in deze essentiële kerncapaciteiten, en tegelijkertijd de uitbreiding van Unilabs’ digitale platform en geografische dekking versnellen.”
“Het was geweldig om de afgelopen jaren met Michiel, Jos Lamers en het hele Unilabs-team te mogen samenwerken,” aldus Steven Dyson, partner bij Apax. “Het bedrijf heeft een aanzienlijke transformatie doorgemaakt, waaronder het versnellen van de organische groei, expansie naar nieuwe markten door strategische overnames, en voorloper zijn in de digitalisering van de gezondheidszorg, waardoor het een toonaangevende aanbieder van diagnostiekdiensten in Europa is geworden.”

“We zijn er trots op dat we Unilabs hebben geholpen om het bedrijf uit te bouwen en op te schalen, en we willen Michiel, Jos en het team bedanken en hen veel succes wensen voor de toekomst in deze nieuwe spannende fase met hun nieuwe partner,” aldus Arthur Brothag, partner bij Apax.
De transactie zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond, onder de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

Mediacontactpersonen:
Alistair Hammond, Directeur Communicatie
e:Alistair.Hammond@Unilabs.com
t: +44 771 773 0441
Mika Bildsøe Lassen, Hoofd Branding en Corporate Communications
e:Mika.Lassen@apmoller.com
t: +45 2055 2655
Katarina Sallerfors, Hoofd Communicatie, Apax Partners
e:Katarina.Sallerfors@apax.com
t: +44 207 666 6526

Over Unilabs
Unilabs is een van de grootste diagnostiekbedrijven van Europa met substantiële bedrijfsactiviteiten in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Het is de enige pan-Europese diagnostiekgroep die digitaal toegankelijke laboratorium-, pathologie- en beeldvormingsdiensten levert aan patiënten en zorgaanbieders. Unilabs is voorloper op digitaal gebied en thuis op alle gebieden binnen de diagnostiek. De ruim 12.000 werknemers redden dagelijks levens en verbeteren de levenskwaliteit van veel mensen.
Unilabs is sterk betrokken bij de strijd tegen COVID-19 – en investeert substantieel in technologie, apparatuur en mensen om snelle, betrouwbare COVID-19-tests te leveren aan meer dan 15 landen. Sinds het begin van de pandemie heeft Unilabs al bijna 20 miljoen COVID-tests uitgevoerd.

Over A.P. Moller Holding
A.P. Moller Holding is de moedermaatschappij van de A.P. Moller Group. De doelstelling van A.P. Moller Holding is om ‘nyttig virksomhed’ te ontwikkelen, d.w.z. om te investeren in en het ontwikkelen van bedrijven die een positieve impact hebben op de samenleving. Als u meer wilt weten, ga dan naar
www.apmoller.com
.
Over Apax Partners
Apax Partners LLP („Apax”) is een toonaangevend mondiaal adviesbureau op het gebied van private equity. Al bijna 50 jaar werkt Apax aan het stimuleren van ontwikkelingen en ideeën die bedrijven transformeren. Het bedrijf heeft fondsen opgericht en geadviseerd die voor een totaalbedrag van meer dan $60 miljard belegd zijn. De Apax-fondsen beleggen in bedrijven in vier wereldwijde sectoren, te weten gezondheidszorg, technologie, diensten en internet/consument. Deze fondsen voorzien in vermogensfinanciering voor de lange termijn, met het doel bedrijven van wereldklasse op te bouwen en te versterken. Voor meer informatie over Apax, ga naar
www.apax.com
.
Apax is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk.