Urineflowmeting

UFLOW

Algemene informatie

Hoe verloopt het onderzoek?
In de onderzoeksruimte staat een toilet. Als de computer is aangesloten op het toilet kunt u plassen. Het is de bedoeling dat u probeert helemaal uit te plassen. Na de urineflowmeting vindt nog een meting plaats. Met een echoapparaat wordt gekeken hoeveel urine in de blaas is achter gebleven nadat u hebt uit geplast.

Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
Nadat de uro-gynaecoloog het onderzoek heeft beoordeeld, stuurt Saltro de uitslag naar uw huisarts. U kunt met  de huisarts contact opnemen om de uitslag te bespreken. Drie werkdagen na het onderzoek heeft de huisarts de uitslag binnen

Hoe bereid ik me voor op het echo-onderzoek?
U komt met een volle blaas. 1 uur van te voren 4 glazen water drinken en niet meer uitplassen.

Wat neem ik mee naar de urineflowmeting?

  • Aanvraagformulier van de huisarts
  • Eventuele uitnodigingsbrief van Saltro
  • Identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
  • Zorgverzekeringspas

Afspraak

U kunt een afspraak maken voor een gynaecologische echo via het afsprakenbureau van Saltro, via telefoonnummer 030 236 11 24. Onze openingstijden en locaties vindt u hier.

Vragen

Wanneer u nog vragen heeft, kunt u deze tijdens het onderzoek stellen aan de Saltro-medewerker. Ook kunt u hiervoor contact opnemen met Saltro via telefoonnummer 030 236 11 36 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur) of per e-mail: saltro@saltro.nl.

Informatie over de tarieven

In de tarieventool vindt u de tarieven van onze onderzoeken. Op het aanvraagformulier heeft uw arts aangegeven welke bepalingen hij door Saltro wil laten uitvoeren. U kunt zoeken op de naam of de code van de bepaling. Klik vervolgens op de + en het tarief wordt in het kostenoverzicht gezet en automatisch opgeteld. Zo heeft u een indicatie van de kosten die in rekening worden gebracht.

Bekijk de tarieven