Magnesium

BM02

Magnesium is een belangrijke stof voor de opbouw van eiwitten en bot. Verder speelt het een rol bij een goede werking van spieren en zenuwen en de stofwisseling. Magnesium krijgen we binnen via de voeding, vooral graanproducten, groente, zuivel en vlees. Door het gebruik van pillen met magnesium kan er soms een overschot in het lichaam ontstaan. Een tekort kan onder andere ontstaan bij ziekte van de darmen of ondervoeding, of bij gebruik van bepaalde geneesmiddelen.

Wat meten we en waarom?

We meten de hoeveelheid magnesium in het bloed. Uw arts kan dit onderzoek aanvragen wanneer hij vermoedt dat uw klachten kunnen passen bij een afwijkend magnesiumgehalte in het bloed. Ook kan de bloedtest gedaan worden om het effect van een behandeling te volgen.

Wat betekent de uitslag?

Een verhoogde concentratie van magnesium in het bloed kan wijzen op nierproblemen, uitdroging, hormonale afwijkingen en/of teveel inname. Een te lage magnesiumconcentratie kan onder andere gezien worden bij ondervoeding, langdurige diarree en darmziekten.

Informatie over de tarieven

In de tarieventool vindt u de tarieven van onze onderzoeken. Op het aanvraagformulier heeft uw arts aangegeven welke bepalingen hij door Saltro wil laten uitvoeren. U kunt zoeken op de naam of de code van de bepaling. Klik vervolgens op de + en het tarief wordt in het kostenoverzicht gezet en automatisch opgeteld. Zo heeft u een indicatie van de kosten die in rekening worden gebracht.

Bekijk de tarieven