Datum
25 juni 2019

Saltro stelt snellere diagnostiek dankzij innovatieve apparatuur laboratorium

Saltro is, dankzij de installatie van twee volautomatische labstraten van Beckman Coulter, in staat alle bloedmonsters sneller te analyseren. Alle buizen worden voortaan door een robot door het analyseproces geleid waarna ook de daadwerkelijke analyses automatisch worden uitgevoerd. Dit zorgt voor een snellere en nog preciezere werkwijze.

Kortere doorlooptijd, betere service

Door de komst van de nieuwe laboratoriumstraten is de uitslag van de routinetesten en de spoedtesten een half uur tot drie kwartier eerder bij de aanvrager en via het Uitslagenportaal van Saltro, bij de patiënt. Daarom wordt nu al meer dan 90% van de routine chemiebepalingen voor 17.00 uur gerapporteerd. Aan het einde van dit jaar is de verwachting dat dit >95% zal zijn.

Minder bloedbuizen nodig voor hetzelfde onderzoek

Naast het sneller kunnen rapporteren van de accurate lab-resultaten levert deze werkwijze in de nabije toekomst een reductie van het aantal af te nemen buizen op, een grote verbetering voor de patiënt.  

“We willen graag onze service verbeteren en tegelijkertijd efficiënter werken. Onze uitgangspunten zijn: een kortere doorlooptijd tussen de bloedafname en de uitslag om onnodig wachten voor de patiënt te voorkomen. En dat met behoud van de betrouwbaarheid van de analyses én de garantie de continuïteit van onze werkprocessen te borgen”, aldus Jurgen Woerdman, lid Raad van Bestuur van Saltro. 

Saltro: Europees referentie lab voor Beckman Coulter 

Naast de samenwerking in het laboratorium van Saltro als referentielaboratorium, investeert Beckman Coulter in een innovatie experience op het hoofdkantoor van het diagnostisch centrum in Utrecht. Hier test, analyseert en ontwikkelt, de leverancier van de meest vernieuwende laboratoriumapparatuur, met Saltro de laatste ontwikkelingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek. Tevens doen ze hier onderzoek naar hoe er nog efficiënter tot betrouwbare analyses gekomen kan worden. 

“De samenwerking met Saltro past goed bij onze organisatie. Beide partijen hebben grote ambities en willen graag innoveren om tot slimmere werkwijzen te komen waar de patiënt en zorgprofessional daadwerkelijk iets aan heeft”, aldus Michael Bronsdijk, Commercial Director Diagnostics, Netherlands & Nordics, Beckman Coulter.