Datum
27 augustus 2020

SensUs

Eén klein druppeltje bloed is genoeg om informatie te kunnen geven over je hele lichaam. Wat als we al die informatie zouden kunnen uitlezen om te controleren of je lichaam nog optimaal functioneert? Dat kan, met een klein draagbaar en betaalbaar apparaat, een biosensor!

Saltro en innovatie

Saltro investeert in de ontwikkeling van nieuwe technische en digitale oplossingen die de patiënt en zijn behandelaar meer regie geven over gezondheid, ziekte en zorg om zo de zorg nóg slimmer én prettiger in te richten.

Saltro, partner van SensUs

SensUs is dé internationale studentencompetitie voor biosensoren. Dit jaar zijn 15 internationale studententeams, uit 4 verschillende continenten, aan de slag gegaan om hun eigen biosensor te ontwikkelen. De opdracht voor dit jaar? Een biosensor ontwikkelen voor het meten van valproaat.

Op 28 augustus laten de teams zien wat ze hebben bedacht! Hun biosensoren wordt beoordeeld op meerdere criteria, zoals creativiteit en potentie. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de academische wereld, de industrie en de gezondheidszorg waaronder Saltro arts medische microbiologie Annemarie van ’t Veen.