Datum
7 oktober 2019

Samenwerking Saltro en BiosparQ

Saltro en BiosparQ gaan samenwerken. Bestuurder Jurgen Woerdman van Saltro en Gerold de Valk, directeur van BiosparQ ondertekenden deze week een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

Saltro gaat met BiosparQ in zee, om de zorg van patiënten met een urineweginfectie te verbeteren door de diagnostiek beter, sneller en dichter bij de patiënt te brengen. De samenwerking zal in eerste instantie vooral plaatsvinden in het laboratorium van Saltro. De verwachting is dat de apparatuur binnen afzienbare tijd kan worden toegepast in een anderhalvelijns of eerstelijns setting.

“We zijn er trots op, dat Saltro op deze manier kan meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe diagnostiektechnologie, die bijdraagt aan betere ondersteuning van de aanvragers”, aldus Jurgen Woerdman.

BiosparQ is een Nederlandse start-up (www.biosparq.nl) die werkt aan de ontwikkeling van geavanceerde apparatuur, waarmee snel bacteriën geïdentificeerd kunnen worden in patiëntenmateriaal. Het bedrijf, voortgekomen uit TNO, is een van de tien Nationale Iconen 2019.