Datum
12 mei 2021

Jan Gorissen, CEO Unilabs Nederland

Unilabs, toonaangevend Europees marktleider van diagnostische diensten, heeft ir. Jan Gorissen per 15 mei benoemd tot CEO van Unilabs Nederland. Gorissen gaat leiding geven aan het Senior Leadership Team (SLT) van het Nederlandse onderdeel van de internationale groep, gevormd door de laboratoria Hudson, Medlon, Saltro en SHO.

We zijn blij dat Jan Gorissen deze spannende uitdaging heeft aanvaard.

Gorissen neemt het stokje over van dr. Esther Talboom-Kamp, die na het opzetten van de Nederlandse organisatie haar werkzaamheden als Chief Innovation Officer van de Unilabs groep weer opneemt.

In zijn nieuwe rol rapporteert Jan Gorissen aan Nicolas Ploquin, Unilabs Group Regional Director Benelux, Frankrijk en Spanje. Ploquin is enthousiast over de komst van de nieuwe man. “We zijn blij dat Jan Gorissen deze spannende uitdaging heeft aanvaard. Unilabs wil de beste, meest betrouwbare en vernieuwende digitale diagnostische organisatie van Nederland worden. Met de bouw in recordtijd van van het Hudson laboratorium, het grootste pandemielab van Nederland, hebben we een vliegende start gemaakt. Die lijn willen we de komende jaren door groei en vernieuwing doortrekken.”

Esther Talboom-Kamp heeft het volste vertrouwen in Jan Gorissen. “Met Jan haalt Unilabs veel ervaring en expertise binnen om uitstekende diagnostiek te koppelen aan innovatie en nieuwe digitale business modellen. Wij willen samen diagnostiek toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen; dichtbij en 24/7.”

Jan Gorissen, tot voor kort directeur van Medux, kan niet wachten om samen met het kersverse SLT vorm te geven aan de ambities als bijdrage aan de noodzakelijke vernieuwing van het Nederlandse zorgstelsel. “Ik houd ervan om samen met een team grote veranderingen te begeleiden, die zaken beter maken voor de medewerkers en klanten en nieuwe mogelijkheden creëren. Unilabs Nederland is in positie om als onderdeel van een grote en slagvaardige internationale organisatie de ambities ten aanzien van de vernieuwing van de diagnostiek waar te maken. Daar wil ik graag aan meewerken.”

Unilabs heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Nederland en is dankzij de verwerving en succesvolle integratie van de diagnostische centra Medlon, Saltro, Hudsonlab en SHO uitgegroeid tot één van de grootste diagnostische centra van het land. Met circa 1.500 medewerkers biedt Unilabs Nederland een compleet pakket laboratorium-, pathologie- en beeldvormingsdiensten in vier diagnostische centra in Midden- en Oost-Nederland. Recente mijlpaal was de opening van een grootschalig pandemie laboratorium in Utrecht, waar dagelijks 25.000 PCR-tests kunnen worden geanalyseerd.

Mediacontact

Wim Knol, corporate communicatieadviseur van Saltro. 
E-mail: wknol@saltro.nl
Tel: 06 - 151 79 285

Alistair Hammond, Director of Communications E-mail:
Alistair.Hammond@unilabs.com Tel: +44 771 773 0441

Over Unilabs
Unilabs is Europa’s marktleider van diagnostische diensten. Het biedt een compleet assortiment laboratorium-, pathologie- en beeldvormingsdiensten voor patiënten over de hele wereld. Met 12.700 medewerkers in 150 beeldvormingscentra en 250 laboratoria in 17 landen, voeren we meer dan vier miljoen laboratoriumtests per week uit - en redden we elke dag levens.