Datum
12 februari 2019

Verslag | Openingsmanifestatie eHealthweek 2019

In december las ik een digitaal artikel over de prijs die Esther Talboom in ontvangst had genomen in Dubaï. Deze ‘award’ kreeg zij toegekend voor haar innovatieve leiderschap en visie op het gebied van eHealth.

Bij dit online nieuwsbericht werd de openingsmanifestatie van eHealthweek 2019 aangekondigd. Geïnspireerd door het stuk dat ik net had gelezen wilde ik daar wel bij zijn! Mijn collega Soesila Suhkraj en ik schreven ons gratis in.

De officiële start van eHealthweek vond op 21 januari jl. plaats in het Louwman museum in Den Haag. De conferentie werd geopend door Minister Bruins waarna er door het hele museum diverse workshops, lezingen en debatten te bezoeken waren. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere hoe eHealth ouderen helpen bij langer zelfstandig wonen, de kansen en risico’s van het inzetten van kunstmatige intelligentie in de zorg.

Tijdens de conferentie zijn we een aantal collega’s tegengekomen. Het was leuk om te merken dat wij allemaal andere sessies bezochten. De thema’s van alle sessies waren zeer uiteenlopend waarbij de ene ons meer aansprak dan de andere. Soms was de inhoud vooral toegespitst op een heel specifieke techniek zoals de ontwikkelingen op het gebied van het Huisarts Informatie Systeem. Dan weer werd een nieuwe eHealth toepassing gepresenteerd. Deze dag heeft mij aan het denken gezet: hoe kunnen wij bij Saltro nog meer doen op het gebied van innovaties en eHealth? En: veel apps worden gelanceerd maar sommige hebben een commerciële aanbieder. Hoe betrouwbaar zijn die tools eigenlijk? En hoe scheid je het kaf van het koren? Voor mij is het grote belang van onafhankelijke sites zoals thuisarts.nl nog eens extra onderstreept.

Soesila Sukhraj

Nora Budel

Medewerkers Bloedafname

''De openingsmanifestatie was voor ons een enerverende, inspirerende dag, op een heel mooie locatie, omringd door ’s werelds oudste privécollectie automobielen in Den Haag. Een aanrader wat ons betreft!''