Datum
7 januari 2021

Dr. Esther Talboom-Kamp CEO Unilabs Nederland

Utrecht, 7 januari 2021. Unilabs, toonaangevend Europese aanbieder van diagnostische diensten, heeft dr. Esther Talboom-Kamp benoemd tot waarnemend CEO van Unilabs Nederland.

In haar nieuwe rol rapporteert Esther Talboom aan Nicolas Ploquin, Unilabs Group Regional Director Benelux, Frankrijk en Spanje. “We zijn blij dat Esther deze spannende uitdaging aanvaardt. Haar jarenlange ervaring als CEO van Saltro maakt haar de ideale kandidaat om vorm te geven aan de ambities ten aanzien van groei en innovaties als bijdrage aan de noodzakelijke vernieuwing van het Nederlandse zorgstelsel."

Esther Talboom-Kamp is een overtuigd aanhanger van éducation permanente. Onlangs rondde zij een doctoraat eHealth af aan de Universiteit Leiden. Eerder studeerde zij geneeskunde aan Erasmus Universiteit Rotterdam en doorliep zij met succes het ‘Disruptive Innovation’ Executive Education Program aan de Harvard Business School.

Unilabs heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Nederland en is dankzij de succesvolle integratie van de diagnostische centra Medlon en Saltro uitgegroeid tot een toonaangevend diagnostisch bedrijf in het land. Met circa 1100 medewerkers biedt Unilabs Nederland een compleet pakket laboratorium-, pathologie- en beeldvormingsdiensten in vier diagnostische centra in Midden- en Oost-Nederland. Recente mijlpaal was de opening van een grootschalig pandemielab in Utrecht, waar dagelijks 25.000 PCR-tests kunnen worden geanalyseerd.

Mediacontact

Wim Knol, corporate communicatieadviseur van Saltro.

E-mail: wknol@saltro.nl

Tel: 06 - 151 79 285

Over Unilabs

Unilabs is een van de grootste diagnostische firma's van Europa. Het bedrijf levert wereldwijd een breed scala aan laboratorium-, pathologie- en medische beeldvormingsdiensten. 12.700 werknemers verdeeld over 17 landen in 150 centra voor medische beeldvorming en 250 labs voeren per week meer dan 4 miljoen labtesten uit – iedere dag opnieuw worden er levens gered.