Datum
14 november 2019

Gebruikt u bloedverdunners? Vraag dan gratis een Antistollingspas aan!

Wanneer u bloedverdunners gebruikt, kunt u op de website van de Trombosestichting Nederland een gratis Antistollingspas aanvragen. Met de pas kunt u overal laten zien dat u antistollingsmiddelen gebruikt. Niet alleen bij bezoek aan de huisarts, specialist of tandarts, maar bijvoorbeeld ook bij het ophalen van medicijnen in binnen- en buitenland of bij een bezoek aan de pedicure, mondhygiënist of fysiotherapeut.

Waarom is een Antistollingspas belangrijk?

Het is belangrijk om een Antistollingspas bij je te dragen. De pas heeft het formaat van een creditcard met daarop informatie als:

  • uw persoonlijke gegevens
  • de antistollingsmedicatie die u gebruikt
  • contactgegevens van uw trombosedienst
  • een telefoonnummer in geval van nood


De informatie op de pas is ook in het Engels vertaald. Op deze manier heeft u alle belangrijke gegevens op één kaartje staan en kunnen zorgverleners beter inspelen op uw medische situatie. Neem de pas altijd en overal mee. Bijvoorbeeld bij uw rijbewijs of identiteitsbewijs. In geval van nood kunnen artsen dan altijd zien welke antistollingsmedicatie u gebruikt en eventueel contact opnemen met de trombosedienst.

Hoe vraag ik een antistollingspas aan?

Ga naar de website van de Trombosestichting en vul het formulier in. U ontvangt dan uw Antistollingspas op het door u opgegeven adres.

Vraag pas aan