Datum
14 april 2020

ACM stemt in met krachtenbundeling Saltro

Alles staat momenteel in het in het teken van het beteugelen van de coronapandemie. Ook bij diagnostisch centrum Saltro. Sinds vorige week bieden we samen met de GGD regio Utrecht en het UMC Utrecht een testfaciliteit voor kwalitatieve coronadiagnostiek voor zorgprofessionals buiten het ziekenhuis. Daarbij zijn we trouw gebleven aan onze visie op diagnostiek: na triage testen plus duiding en advies. Integrale coronadiagnostiek in de eerstelijn is naar onze overtuiging onmisbaar, om zorgmedewerkers te diagnostiseren en patiëntgroepen beter te scheiden.

Ook de reguliere diagnostiek komt geleidelijk weer op gang. In de marges van de hectiek pakken we ook de ‘normale’ zaken weer op en blikken we voorzichtig vooruit. In dat licht is er nieuws te melden: de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stemt in met de voorgenomen krachtenbundeling tussen Saltro en Unilabs. Eerder verleende de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) al goedkeuring aan de transactie.

Doel van de krachtenbundeling is het waarborgen van de continuïteit en het genereren van een impuls aan de vernieuwing van de diagnostiek ten behoeve van de optimale ondersteuning van zorgprofessionals en particulieren bij belangrijke beslissingen over gezondheid en zorg.