IgE totaal

BA64

Immunoglobuline E (IgE) is een eiwit dat kan worden gevormd bij allergische reacties of bij parasitaire infecties. Het afweersysteem reageert dan overmatig op ongevaarlijke stoffen.

Wat meten we en waarom?

We meten de totale hoeveelheid IgE in het bloed. Uw arts kan dit bloedonderzoek aanvragen bij onderzoek naar allergieën of parasitaire infecties. Over het algemeen geeft een totaal IgE weinig tot geen informatie en kunnen beter specifieke allergietesten worden aangevraagd.

Wat betekent de uitslag?

Een verhoogde waarde kan wijzen op de aanwezigheid van een allergie of op een parasitaire infectie. Een verhoogd IgE zegt niet welke allergie er dan aanwezig is.

Informatie over de tarieven

In de tarieventool vindt u de tarieven van onze onderzoeken. Op het aanvraagformulier heeft uw arts aangegeven welke bepalingen hij door Saltro wil laten uitvoeren. U kunt zoeken op de naam of de code van de bepaling. Klik vervolgens op de + en het tarief wordt in het kostenoverzicht gezet en automatisch opgeteld. Zo heeft u een indicatie van de kosten die in rekening worden gebracht.

Bekijk de tarieven