Datum
2 september 2022

Wetswijziging medisch afval

Sinds 1 juli 2022 bent u als bedrijf of instelling binnen de zorg verplicht risico houdend medisch afval (rma afval) op te laten halen door een erkend inzamelaar. Dat betekent dat (volle) naaldcontainers, waarvan de inhoud niet gerelateerd is aan het lab van Unilabs, niet meer door Unilabs vervoerd mag worden.

Conform deze wet- en regelgeving zullen wij vanaf 1 januari 2023 geen naaldcontainers meer verstrekken en volle naaldcontainers ophalen.

LET OP: dit geldt niet voor onze zelf afnemende praktijken! Voor deze praktijken blijven wij het medisch afval ophalen zoals u gewend bent van ons.

Alternatief
Wij adviseren u naaldcontainers te bestellen bij uw medische groothandel. Voor het afvoeren van volle naaldcontainers adviseren wij u contact op te nemen met een afvalvervoerder, zoals Renewi. Zij hebben de benodigde expertise en mogelijkheden in huis om gevaarlijk afval op de juiste wijze af te voeren en te verwerken. Of dit nu op regelmatige basis is of slechts eenmalig. Zo heeft u ook direct bewijs om aan controlerende instanties te overhandigen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
U kunt ons altijd bereiken via webshop.support@unilabs.com.
Onze website wordt geregeld ge-update met actuele informatie en instructies: www.unilabs.nl