Datum
22 november 2021

Later als ik groot ben word ik lab analist

In de nieuwste aflevering van 'Later als ik Groot ben' staat Roald (12) centraal. Hij wil graag lab analist worden en kwam samen met presentator Rein van Duivenboden bij Saltro op bezoek om te ontdekken wat dit mooie vak inhoudt.

Wat doet een lab analist, laborant of een klinisch chemisch analist? Hoe en waarom wordt er bloed geprikt? Hoe wordt bloed onderzocht? Welke studie moet je gevolgd hebben om in een lab te kunnen werken? Samen met onze medewerkers zijn zij op zoek gegaan naar antwoorden op deze vragen.

De Corona tijd heeft de 12-jarige Roald aan het denken gezet, want het zou hem onwijs gaaf lijken als hij zelf virussen kan opsporen en daarmee mensen beter kan maken. Volgens Roald is bloedprikken niet iets wat mensen graag laten doen, veel mensen zijn ook bang en dan heb je een lieve meneer of mevrouw nodig die prikt en die je geruststelt. In de online aflevering zie je of Roald zijn patient gerust kan stellen en hoe het werk van een lab analist eruit ziet. Bekijk hier de online aflevering.

#lateralsikgrootben #saltro #bloedprikken