Datum
30 oktober 2017

Saltro benoemt Jurgen Woerdman tot lid van de Raad van Bestuur

  • Naam: Jurgen Woerdman
  • Leeftijd: 55
  • Woont in: Oegstgeest
  • Functie: Lid Raad van Bestuur Saltro
  • E-mail: jwoerdman@saltro.nl
  • Vorige functies: Directeur pathologie laboratoria. Ondernemer in de zorg.
  • Motivatie: Alle vernieuwingen in de gezondheidszorg maken me blij

Hoe kijk je terug op jouw eerste periode als lid van raad van bestuur?

Natuurlijk is een nieuwe baan, een nieuwe locatie en een nieuwe werkkring wennen. De betrokkenheid en gastvrijheid van de Saltro mensen hebben me snel op mijn gemak gesteld. Ik ben een aantal keren met de bloedafname medewerkers op pad geweest en dat heeft me enorm gemotiveerd. Daarnaast is het ook best een louterende ervaring om het maar zo te zeggen. Ik kom uit de tweedelijns zorg (Pathologie) en vond dit altijd een complex speelveld. Het is me gebleken dat de eerstelijns zorgomgeving ook een stevige kluif is!

Waarom koos je ervoor aan de slag te gaan bij Saltro?

Na een aantal jaren als bestuurder van Pathan, leek het me een goede stap om “dichter bij” de zorg te gaan werken. Dat is ook echt uitgekomen vind ik. Saltro is een innovatief bedrijf met zoals al gezegd zeer betrokken medewerkers en een goede naam bij onze aanvragers en patiënten. Dat maakt het erg leuk om bij Saltro te werken.

Wat zijn jouw plannen en ambities?

Saltro wil zich ontwikkelen van traditioneel diagnostisch centrum naar een kennis en expertisecentrum voor de diagnostiek. We willen het niet meer hebben over eerste- of tweedelijns diagnostiek maar diagnostiek als een integrale dienst. Daarvoor zullen nog heel wat “schotten” die weldegelijk bestaan geslecht moeten worden. Ik verwacht daar een goede bijdrage aan te kunnen leveren.

Wat staat er de komende tijd op jouw to-do-lijst?

179 dagen lijken veel, maar ik denk dat ik de komende tijd nog nodig heb om mijn weg in de Utrechtse zorg echt te kunnen vinden. Dat staat bovenaan mijn lijst, mensen ontmoeten en begrip krijgen voor de diagnostische zorg. Binnen Saltro zelf hoop ik de lijnen kort te maken en de bureaucratie (als die er is…) weg te poetsen.

In mijn vorige baan lukte het me een aantal keren per week op de racefiets te forenzen. Ik moet nog even uitvinden hoe ik dat bij Saltro voor elkaar ga krijgen (gezien de afstand).