Datum
30 juni 2018

Saltro benoemt Peter van der Meer in Raad van Toezicht

De raad van toezicht van Diagnostisch Centrum Saltro heeft Peter van der Meer benoemd als nieuw lid van de raad van toezicht. Hij volgt hiermee Guido van der Logt op die per 1 februari is afgetreden. Vanwege de nieuwe functie van Van der Logt als CFO bij Careyn, heeft hij zich niet herkiesbaar gesteld. Samen met Paul Stamsnijder (voorzitter), Toosje Valkenburg (vicevoorzitter), Erna Baars en Patrick Bindels vormt Van der Meer de raad van toezicht van Saltro.

''Ik heb een intrinsieke drive om de zorg te veranderen en te verbeteren vanuit de overtuiging dat de nieuwe generaties op een volstrekt andere manier zorg zullen consumeren dan de huidige generaties.''

Peter van der Meer (55) is momenteel voorzitter van de raad van bestuur bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Hiervoor heeft hij onder meer gewerkt als bestuurder bij Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Van der Meer is geschoold in accountancy en behaalde zijn doctoraal informatiemanagement aan Universiteit Nyenrode.Van der Meer: “Ik heb een intrinsieke drive om de zorg te veranderen en te verbeteren vanuit de overtuiging dat de nieuwe generaties op een volstrekt andere manier zorg zullen consumeren dan de huidige generaties.”“We zijn blij met de komst van Peter van der Meer. Saltro anticipeert op de zorg van morgen en stelt innovatie centraal om bestaande structuren te doorbreken. Wij verheugen ons erop onze ambities samen met de vernieuwde raad van toezicht waar te maken, aldus Esther Talboom-Kamp, voorzitter raad van bestuur bij Saltro.In zijn rol als toezichthouder bij Saltro richt Van der Meer zich vooral op financiën en ICT.