Datum
22 mei 2018

Aanvragen Zorgdomein aangepast

Sinds enige tijd worden de aanvragen in Zorgdomein voor thuisprikken automatisch doorgezet naar ons planningssysteem CareWare. Omdat uw aanvragen niet meer handmatig verwerkt worden is het correct invullen van het aanvraagformulier in Zorgdomein noodzakelijk om fouten in het plannen van het huisbezoek te voorkomen.

Enkele praktijkvoorbeelden:
Het komt voor dat aanvragers niet nuchtere bepalingen aanvinken of dat het aanvraagformulier bij de patiënt aanwezig is. Als de aanvrager in deze gevallen wil dat er nuchter geprikt wordt, dient dit te worden aangegeven door bij bepalingen “Nuchter” of “Z_Nuchter” aan te vinken. Een tekst zoals “moet nuchter” in het vrije opmerkingenveld, wordt nietherkend door het planningssysteem en daarmee wordt dan ook geen rekening gehouden in de planning (vóór 10.00 uur) van het nuchtere huisbezoek.
Op het aanvraagformulier in Zorgdomein kan bij een huisbezoek worden aangegeven of een cliënt op een ander adres dan het huisadres verblijft. Dit adres kan in het vrije tekstveld naar “Afwijkend bezoekadres” worden ingevuld. Is er geen afwijkend bezoekadres laat dit veld dan leeg. Het invullen van een tekst als “nee” of “n.v.t.” leidt namelijk tot uitval en een handmatige verwerking bij Saltro.
Cito-aanvragen mogen niet via Zorgdomein worden aangevraagd, maar dienen altijd telefonisch te worden aangemeld en afgestemd met ons afsprakenbureau, bereikbaar via telefoonnummer 030 236 11 26.
Aanvragen in Zorgdomein kunnen bij Saltro niet digitaal worden geannuleerd of gemuteerd. Uw annulering komt helaas niet bij ons aan. Zorgdomein geeft dit in geval van annuleren of muteren ook aan, maar dit is niet altijd even duidelijk. Wij vragen u daarom wijzigingen telefonisch door te geven via ons afsprakenbureau via 030 236 11 26.