Sneltesten COVID-19

We realiseren ons maar al te goed dat op dit moment zoveel mogelijk zorgverleners aan het werk gehouden moeten worden. Om daarbij te ondersteunen, biedt Saltro haar klanten COVID-19 sneltesten aan. Deze zijn te bestellen per 25 stuks. De sneltest vereist geen lab-technische instrumenten en levert resultaten binnen 15 minuten, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor (zorg)instellingen en huisartsenpraktijken.
Bij Corona-gerelateerde klachten geldt daarbij dat bij een negatief resultaat van de sneltest
altijd een PCR test via de GGD
moet worden afgenomen. Uw medewerkers kunnen in de tijd tot de uitslag van de PCR test aan het werk blijven met beschermende kleding. Zo wint u eenvoudig 24 tot 48 uur waardevolle tijd.

Bestellen als klant van Saltro:

 • Ga naar de log in rechtsboven op deze pagina om direct de sneltesten te bestellen.
 • Klik op "Sneltesten Zorgverleners"
 • Bestel "Panbio Antigen Rapid test (25 testen)"

Als patiënt kunt u geen COVID-19 sneltest bestellen.

Uw voordelen:

 • Betrouwbaar: Bij Saltro ontvangt u alleen de door de Nederlandse overheid goedgekeurde Abbott Antigeen sneltest.
 • Geen wachttijd: Een Corona sneltest bestelt u online en is binnen 2 werkdagen bij uw (zorg)instelling of huisartspraktijk.
 • Heldere uitslag met uitleg: Zoals u gewend bent van Saltro ontvangt u een volledige informatievoorziening. U ontvangt informatie over het juiste gebruik van de sneltest.
 • Reële prijs: Saltro vindt het belangrijk dat essentiële diagnostiek voor een eerlijke prijs bij u beschikbaar moet zijn.

Hoe werkt de Corona sneltest?

Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus. Vervolgens wordt het afnamemateriaal van het uitstrijkje ter plekke geanalyseerd met behulp van de sneltest. Een volledige handleiding wordt meegeleverd.

Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus. Vervolgens wordt het afnamemateriaal van het uitstrijkje ter plekke geanalyseerd met behulp van de sneltest. Een volledige handleiding wordt meegeleverd.
 • Betrouwbaar: Bij Saltro ontvangt u alleen de door de Nederlandse overheid goedgekeurde Abbott Antigeen sneltest.
 • Geen wachttijd: Een Corona sneltest bij Saltro bestelt u online en is binnen 2 werkdagen bij uw (zorg)instelling of huisartspraktijk.
 • Heldere uitslag met uitleg: Zoals u gewend bent van Saltro ontvangt u een volledige informatievoorziening. U ontvang informatie over juist gebruik van de sneltest en een volledige handleiding met animatie.
 • Reële prijs: Saltro vindt het belangrijk dat essentiële diagnostiek voor een eerlijke prijs bij u beschikbaar moet zijn.
 • Bestel via de bekende route: Via uw persoonlijke account kunt u net zoals alle andere materialen deze COVID-19 Antigeen sneltest bestellen.
U of uw collega zorgprofessional doet het uitstrijkje uit de neus. Zorg ervoor dat u een geschikte afnamelocatie heeft waar een collega veilig kan werken. Het is belangrijk dat meubilair schoongemaakt kan worden met alcohol, er geen vloedbedekking aanwezig is en er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimte.
Over het algemeen neemt het afnemen van een Corona sneltest niet meer dan 5 minuten in beslag. Het wachten van de uitslag neemt maximaal 20 minuten in beslag.
Dat ziet u op de Corona sneltest. Lees in de handleiding goed hoe u de Corona sneltest juist interpreteert.
De antistoffentest is bedoeld om te bepalen of u in het verleden Corona gehad heeft. Een antistoffentest kunt u, net zoals andere bepalingen, aanvragen bij Saltro zoals u gewend bent.
Als de test positief is betekent dit dat je COVID-19 hebt. Het is belangrijk om een positieve testuitslag altijd te delen met de GGD. Zij nemen contact met je op voor een bronnen en contact onderzoek. Dit wordt gedaan door de verantwoordelijke arts in de (zorg)instelling of huisartsenpraktijk.
De meldingsplicht voor Corona (groep A) ligt bij de verantwoordelijke arts in de (zorg)instelling of huisartsenpraktijk. Op de website van het RIVM is hier meer informatie over te vinden. De GGD informeert over de isolatie. Isolatie kan thuis zijn (thuisisolatie). Mensen die ziek zijn en behandeld worden in een ziekenhuis, gaan in het ziekenhuis in isolatie.

Als uit de test blijkt dat iemand COVID-19 heeft, blijven ook huisgenoten zonder klachten thuis. Ook personen die werken in de vitale sector of met een cruciaal beroepen blijven thuis. Voor deze groepen kan een uitzondering gemaakt worden in overleg met de GGD en de bedrijfsarts en alleen als zij geen klachten hebben. Meer informatie vind u hier.
Iedere BIG-geregistreerde arts die aanwezig is bij de COVID sneltestafname dient op de hoogte te zijn van zijn meldingsplicht en hoe die te vervullen. Klik hier voor meer informatie.
Via de website van Saltro logt u rechts boven op de pagina in met uw gegevens. Dan klikt u op "sneltesten zorgverleners". Vervolgens kunt u de Panbio Antigen Rapid test (25 testen) bestellen.

Bent u nog geen aanvrager bij Saltro? Dan kunt u het contactformulier op deze pagina invullen.
Nee, een Corona sneltest bij Saltro is niet gratis. Daarvoor krijg je een laboratoriumtest, zonder wachttijd, voorzien van een uitslag met duidelijke en betrouwbare uitleg voor een reële prijs.
Na het plaatsen van uw order ontvangt u de Corona sneltesten binnen 2 werkdagen. De neusswab wordt door u of een collega uitgevoerd. U ontvangt voor de neusswab een volledige uitleg bij uw order. Bekijk het filmpje hierboven voor een stap voor stap uitleg.
U ontvangt de testen binnen twee werkdagen. Voor vragen over uw bestellingen neem contact met ons op via magazijn@saltro.nl.