Wetenschappelijk onderzoek

Wij innoveren en vernieuwen binnen de eerstelijns zorg. Daarmee draagt onze organisatie bij aan de verbetering van de kwaliteit van diagnostische onderzoeken. Wij doen dit onder andere door zelf wetenschappelijk onderzoek op te zetten en door deel te nemen aan projecten van onze zorgpartners. Gezamenlijk kan toegepast wetenschappelijk onderzoek gericht op de eerste lijn worden opgezet en uitgevoerd.

Lopende onderzoeken

Momenteel zijn wij betrokken bij verschillende wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Twee projecten hebben een promovendus die werkzaam is bij Saltro, een aantal andere projecten wordt uitgevoerd door promovendi van het Julius Center.

Wilt u meer weten over onze wetenschappelijke onderzoeken? Neem dan contact op met onze wetenschappelijk programmamanager, dr. Sanne van Delft.

Wetenschappelijke publicaties

Medewerkers van Saltro publiceren regelmatig wetenschappelijke artikelen. Bent u geïnteresseerd in een artikel? Op de site van the US National Library of Medicine (Pubmed) kunt u abstracts lezen en tegen betaling het artikel online kopen.

Patiëntenmateriaal

Saltro voert wetenschappelijk onderzoek uit en doet ook onderzoek voor kwaliteitsdoeleinden.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van lichaamsmateriaal (restmateriaal, zoals bloed) van patiënten die bij Saltro een onderzoek hebben ondergaan. 

Dit onderzoeksmateriaal is gepseudonimiseerd (de persoonsgegevens worden verwijderd en vervangen door een code) en is niet terug te herleiden naar individuele personen. Wanneer u bezwaar heeft tegen het gebruik van uw materiaal, kunt u dit melden aan de Saltro-medewerker die onderzoek bij u doet. Uw bloedmonster of ander weefsel wordt dan niet gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.